Головна » 2012 » Січень » 6 » Відтепер оформити дитину в садок можна буде лишень через електронну реєстрацію
12:23
Відтепер оформити дитину в садок можна буде лишень через електронну реєстрацію

Відтепер оформити дитину в садок можна буде лишень через електронну реєстрацію


В цьому році в Івано-Франківську, вперше в Україні,  запровадять передовий європейський досвід - електронну реєстрацію дітей в дитячі садочки. На кошти гранту фонду «Відродження» за допомогою цієї системи освітяни та депутатський корпус сподіваються побороти корупцію при вступі у дошкільний навчальні заклади м. Івано-Франківська. Як працюватиме електронна реєстрація?

З 10 лютого в центрі надання адміністративних послуг (Незалежності 5) запрацює спеціально відведене вікно, де батьки зможуть зареєструвати свою дитину на чергу в садок. Отримавши  спеціальну реєстраційну картку, захищену голограмою, батьки отримають можливість відстежувати актуальний стан черги, перевіряти під яким номером дитина перебуває їх дитина, хто зарахований до садка. Вся ця інформація буде розміщена   на спеціальному сайті, який наразі перебуває в стадії розробки.  

Під час  впровадження проекту  спочатку, перші два місяці,  будуть перереєстровуватись ті діти, які на даний момент вже знаходяться на черзі в ДНЗ. До 20 січня завідувачі івано-франківських садочків  зобов’язані  подати їхні  списки  реєстратору, який буде обдзвонювати батьків, щоб вони прийшли та внесли данні своєї дитини до електронного реєстру.  На це виділено 1, 5 місяці . Після внесення в базу цих малюків,  з квітня реєструватимуть  всіх охочих.  Записати свою дитину можна буде одразу після того як  батьки матимуть свідоцтво про народження, а не у віці одного року, як це було до тепер. Обирати треба буде  лишень  один дошкільний заклад і  кожен садок буде мати свою електронну чергу. Це дасть змогу   максимально точно від слідкувати кількість  дітей, яким потрібна дошкільна освіта, адже зараз батьки записуються в кілька садків одразу, що створює плутанину.

З наступного року завідуючі ДНЗ не матимуть права приймати дитину в заклад без реєстраційної картки. Зарахування в груп буде відбуватись виключно згідно електронної черги.  З моменту повідомлення  батьки   матимуть два місяці для оформлення  всіх необхідних документів. Якщо без поважної причини протягом вказаного терміну вони  не з’являються, з ними контактують, з’ясовують причини , а  тоді  в разі  їх відмови, в садок потрапляє наступна дитина.

На даному етапі всі картки та процедура реєстрації будуть безкоштовною.  З наступного року витрати на цю систему планують закласти в  міський бюджет.

Ініціатори проекту,  голова постійної депутатської комісії Івано-Франківської міської ради з питань духовного відродження, науки, освіти, культури, молодіжної політики та спорту Оксана Савчук та начальник управління освіти й науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Наталія Микула сподіваються, що  чіткі, єдині для всіх  правила прийому в ДНЗ полегшать ситуацію навколо дошкільної освіти, знімуть розмови про корупцію.


Переглядів: 636 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0