Головна » 2011 » Жовтень » 3 » Щодо оформлення ДАІ правопорушень
09:14
Щодо оформлення ДАІ правопорушень

Щодо оформлення ДАІ правопорушень

МВС
Наказ
"Про затвердження Змін до Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом МВС від 26.02.2009 N 77"
від 18.08.2011 N 594

МВС наказом від 18.08.2011 N 594 затвердив зміни до Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, якими, зокрема, уточнено, що винесення постанови за вчинення правопорушення, передбаченого частинами першою, другою, третьою та шостою статті 121, може здійснюватися за місцем скоєння правопорушення за наявності відомостей про те, що це порушення не є повторним протягом року. У разі неможливості встановити повторність постанова в справі про адміністративне правопорушення на місці його вчинення не виноситься, а складається тільки протокол про адміністративне правопорушення, який у п'ятиденний строк надсилається до підрозділу Державтоінспекції за місцем проживання правопорушника з метою здійснення перевірки на наявність повторності правопорушення та вжиття заходів щодо подальшого розгляду. Після перевірки правопорушник повідомляється про місце розгляду справи про адміністративне правопорушення.

У разі експлуатації транспортного засобу під час надання послуг з перевезення пасажирів або небезпечних вантажів без посвідчення водія відповідної категорії, а також направлення в рейс одного водія на автобусний маршрут протяжністю понад п'ятсот кілометрів при здійсненні пасажирських перевезень працівник ДАІ тимчасово вилучає ліцензійну картку на транспортний засіб.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13 вересня 2011 р. за N 1079/19817 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 
Всеукраїнська мережа ЛIГА:ЗАКОН
www.ligazakon.ua

Переглядів: 681 | Додав: ondifua | Теги: Щодо оформлення ДАІ правопорушень | Рейтинг: 0.0/0