Головна » 2012 » Січень » 25 » Право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз
10:37
Право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз
Вивчивши уважно Ваш запит ____ від ______ року з приводу надання інформації про гр. _________, повідомляємо наступне.
Згідно ст.ст.6,19,68 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Разом з тим звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до ст.12 Загальної декларації прав людини, ст.17 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, ст.8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст.ст.32, 34 Конституції України, рішень Конституційного Суду України від 30.10.1997р. № 5-зп, 20.01.2012р.  №2-рп, Резолюції № 1165 ПАРЕ, ст.ст.285, 286, 301, 302 Цивільного кодексу України, ст.ст.2, 6, 11, 14, 25 Закону України «Про захист персональних даних», ст.ст.7, 10 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ст.1, п.2 статті 11, ст.21 Закону України "Про інформацію", ст.ст.39-1, 40, п.«г» ст.78 Основ законодавства про охорону здоров’я, ст.6 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст.14 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», -  інформацією про особисте та сімейне життя особи є будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою та членами її сім’ї, за винятком передбаченої законами інформації, що стосується здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень.
Така інформація про особу є конфіденційною.
Збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами є втручанням в її особисте та сімейне життя. Таке втручання допускається винятково у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
Пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні.
Медичні працівники та інші особи, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.
Звертаємо Вашу увагу, що згідно чинного законодавства, «Службова необхідність» - не є підставою для передачі третім особам персональних даних та відомостей, що стосуються лікарської таємниці.
Таким чином, підсумовуючи все вищезазначене, прошу уточнити, згідно яких саме пунктів законодавства Ви хочете отримати інформацію, а також вказати, чи порушено кримінальну справу або ОРД із зазначенням дати і номера.
Як тільки нам буде надана зазначена інформація, і приведений запит у відповідність до вимог чинного законодавства, то відразу ж дамо відповідь.

Переглядів: 751 | Додав: ondifua | Рейтинг: 0.0/0