Головна » 2011 » Жовтень » 3 » Передавати чи пред'являти водійське посвідчення?
09:15
Передавати чи пред'являти водійське посвідчення?

Передавати чи пред'являти водійське посвідчення?

МВС
Наказ
"Про затвердження Змін до Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС"
від 22.08.2011 N 618

МВС наказом від 22.08.2011 N 618 затвердило зміни до Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, якими, зокрема, змінено перелік підстав зупинки транспортних засобів працівниками підрозділів ДПС. 

Виключено норму про те, що  несення служби нарядом здійснюється на службовому транспортному засобі Державтоінспекції з увімкненими спеціальними світловими сигнальними пристроями синього кольору для профілактики та попередження порушень ПДР.

Згідно зі змінами, під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний привітатися, повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення, чітко й зрозуміло відрекомендуватися (назвати свою посаду, звання та прізвище) та висловити вимогу про пред'явлення водієм посвідчення на право керування транспортним засобом, реєстраційного документа на транспортний засіб та поліса (сертифіката) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів для перевірки.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 вересня 2011 р. за N 1086/19824 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 
Всеукраїнська мережа ЛIГА:ЗАКОН
www.ligazakon.ua

Переглядів: 1190 | Додав: ondifua | Теги: Передавати чи пред'являти водійське | Рейтинг: 0.0/0